2009 - Ett år likt inget annat.

Jag har aldrig varit så trött som 2009, aldrig kännt mig så lycklig, bytt så många blöjor, varit så orolig för någon annan, varit så glad för någon annan, varit så orolig för mig själv.

2009 kommer alltid att vara ett speciellt år. För då kom Sigge. Ett prövningarnas år. Det bästa året! Och det blir bara bättre. Sigge är min största kärlek och med honom är man alltid nykär. Han är guldkanten på min tillvaro, grädden på mitt mos, pricken över mitt i.

Ikväll ska vi fira ihop med våra goda vänner Anna & Fredrik och deras dotter Alva. Gott nytt år alla nära och kära!

/Sara




Bitar av julen.

Hej hopp!

poo poo.

Smet undan en stund för att uppdatera mitt bland köttbullar och hemgjord ischoklad. Sigges farmor har kokat kalkonhals till buljongen i morrn ?! Jag råkade glutta under locket.. och ja, den såg mycket äcklig ut!

Sigge ligger och sover, helt slut efter firande och flängande. Han passade på att göra lite poo poo i bilen mellan Reftele och Jönköping. Så vad gör man? Jo man stannar i Åker och wipar (wipar=föräldraspråk, använder babywipes) baken i bilen. Inte det lättaste, men ack det roligaste! Önskar bara att vi hade filmat..

I Reftele var firandet ovanligt stillsamt, ja kanske inte med era mått mätt. Men enligt Reftelemått mätt så var den väldigt lugn. Anna trodde till och med att det fattades någon.

Många fina klappar har det blivit, och underbart god mat. Men bäst av allt är det att få vara med sina nära och kära. Sitta och diskutera vad vi ska göra för miljön, bli stolt av att höra sin pappas glöd, hans vilja att gå ut på barrikaderna igen. Att få träffa mattias syster och sambo. Få titta på årets upplaga av korven i granen. I år med dragsko, det ni!

Få sitta till vänster av min syster och hon till höger om mig. Få bli tvingad att smaka på hennes creme fraiche-röror och kanske en aning annorlunda kombinationer. Men Anna din grönkål var verkligen underbar. Dela en julmust. Det är julen för mig.

Tack alla älskade för en underbar julafton och juldag. /julgodismonstermamman

Julefriden har infunnit sig.

Här på öster råder ett stilla lugn. Det gjorde det däremot inte i natt.. Sigge valde att vakna halv 2! Vi hoppas att det är tänderna som spökar och att han snart hittar sina gamla vanor igen..

Imorrn styr vi kosan mot Reftele.
Sigge ska få testa sin pulka idag, det blir kul! Sen blir det paketinslagning och packning!

God jul på er alla så hörs vi nån gång i mellandagarna =)


Mamma är lik sin mamma.

Min mamma handlade aldrig något till sig själv när jag var liten. Skulle hon iväg och köpa kläder blev det alltid till oss. Precis där har jag hamnat.

I julklapp från mitt jobb fick jag presentcheckar, och vad gör jag? Jo jag handlar overall till Sigge. Och inte bara en utan två! Jag kunde ha köpt något annat för halva pengen till mig själv och ändå fått en overall till Sigge. Men näe.

I vilket fall som helst var jag mycket nöjd över köpen. Fast jag undrar ändå, hur tidigt ska butikerna börja rea egentligen? var det inte på annandagen det började förut? Mellandagsrea är för mellandagarna!

Helgen har varit störtskön! Strosat med pojkarna i snön, poppat in på kondis. (S älskar att gå på kondis) Och vältrat mig i Anna Ankas jul. Ja det kanske inte är så PK, men vem bryr sig egentligen?

Sigge har fått ett eget hus, kanske lite väl rosa, men vi köpte det innan han föddes. Och jag var helt säker på att Sigge var en flicka!

Söta Anna har varit på besök idag.

Nu ska jag spola ur toningen i håret, tjingeling!


Varje gång du tar fram tandbortsten ler jag.

Sigge älskar sin tandborste! När han ser att vi är påväg mot badrummet ler han så stort och hans 2 fina små tänder blänker bland all saliv!

Bäst är det när han får ha borsten i munnen utan att jag gnuggar, då gurglar han fram små ord och smackar förnöjt.. Och varje gång vi är klara är det lite sorgset, inget gråt eller så, men mer ett slags avsked av en kär gammal vän.

Men det är så det måste bli, för vem kan leva med en tandborste hängandes i munnen dygnet runt? Det går snart tills det är kväll, då träffas vi igen.

Igår fick vi äntligen leka loss med dom fina små töserna. Lika trevligt som alltid!


plåtburkar och snö!

Sigges favoritplats i lägenheten är vid fönstret i köket. Där står 2 plåtburkar. Dom är väldigt intressanta just nu.. Och snön! Det ser ut som att han följer varje flinga. Och råkar det komma en bil med blinkande lampor ovanpå är lyckan gjord!
Idag ska vi äntligen få träffa mammorna och bebiskompisarna. Igår var vi på bibliotekets café, Sigge flörtade med allt som rörde sig, och han fick dom på fall om och om igen! Inte minst Mona, som han har ett extra gott öga till ; )
Vargavintern har verkligen slagit till, det är knappt man vågar sticka ut näsan.. Men vackert är det. Glöggkalaset var jättetrevligt. Vi byter julklappar och i år fick jag Annas paket, så nu står det 2 fina koppar med fat på min hylla. Och doftljusen väntar på att eldas. Tack Anna!
Hej hopp!


Full rulle!

Tjoho! Vilken helg det har varit! Kalas i Reftele av sällan skådat slag.. Där är det barn överallt, folk som pratar och ingen som lyssnar på någon! Syster brukar kalla oss för en stor italiensk familj, och det stämmer väldigt bra.. Det är mat hela tiden och ljudvolymen i topp. Snart ska vi dit igen, då blir det ännu bättre, massa barn, sockerchockade plus paket!! Detta kan bara sluta på ett vis..Totalt utslagna i flera dagar.

Väl hemma igen lyckades jag att få en släng av magstrul.. uhh.. så jag låg däckad hela måndagen. Men nu är jag tillbaka på banan, en aning tröttare. Ikväll ska vi ut till bankeryd på glöggfest!

Kram!

Jag fattar nada!

Att det kunde gå så här galet bra med vaccinationen.. Först och främst ingen kö what so ever! Fick gå raka spåret fram. Sen var det Sigges söta bvc-sköterska som gav sprutan, och han märkte det inte ens!!!

När han har vaccinerat sig innan har vi fått ladda i dagar, gått och varit oroliga, fått hålla en krålandes och skrikandes liten palt. En har fått betala (extrasprutan) och den andra har fått rusa ut från vårdcentralen..med Sigge högröd och vansinnig! Och nu inte ett knyst, kanske ett lite förnöjt fnitter och skojande. Fick dom verkligen i nålen i benet kan man undra? Hmm...

Natti natti!

Härliga mammaliv!

Ja vad har vi gjort idag då? Tagit en promenad, lunchat med fler mammor och en liten Ella. Jättetrevligt! Det är verkligen riktigt lyxigt att få vara hemma med Sigge, trots att det kan vara stökigt och stressigt ibland. Men dagarna går så fort, och särskillt kul är det när vi träffar andra bebbar!

Just nu funderar jag över vaccineringen, det känns som att det har klingat av och man undrar om man ska utsätta en så liten för vaccinet om det inte behövs? Det var slut när vi skulle göra det sist, och gången innan hade han inte testat ägg.. hmm..  Innan kändes det självklart att ge det. Jag får nog fundera vidare.

Anna & Alva, vi längtar efter er..

Hinner man vila lite innan han vaknar kanske? Hej hopp..


Världens bästa mamas!

söndag=kalas!

Helgen har gått fort, som alltid.. I fredags var ju jag och Mattias ute själva för "första" gången! Och det gick hur bra som helst.. Lille trollungen hade sovit så gott. Bara bett om nappen några gånger. Så det blir fler gånger vi anlitar kära farmor =) (och vi hade såklart det jättehärligt ute)

Igår hade pysslade vi runt här hemma och var ute på långrunda. Fixade julstämning med nejlikor och apelsiner.. (fast mattias, din blev faktiskt inte så julig..)

Idag har Mattias haft födelsedagskalas med sina favoritkakor, kanelrutor. Världens mest onyttiga kakor! Men såklart godast..

KANELRUTOR: 225 grader 15 min, mitten av ugnen.

2ägg
3 1/2 dl socker
8dl vetemjöl
4tsk vaniljsocker
4tsk bakpulver
3dl mjölk
100g smör (smält)

Vispa ägg och socker poröst. Blandas med de övriga ingredienserna. Hälls i en smörad och bröad långpanna.

TOPPING:
300g smör (myyycket smör i denna kaka!)
4 1/2 dl havregryn
3dl socker
6tsk kanel

Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna i kastrullen. Häll på den ogräddade smeten.
Servera som efterrätt med vaniljvisp eller vaniljglass. Eller precis som dom är till kaffet! Mmm...Syndigt gott!





Nu sover lillplutten och det vankas kvällsmat. Ha en härlig kväll!

snart kommer farmor!

Och då ska Sigges päron ut på galej! Tjohej!


krispigt!

Vilken härlig dag! Helt underbart väder! I förmiddags hade vi besök av söta fröken Anna (vi har många Annor runt oss) efter det kräktes Sigge på Gullans hatt.

Vi tog varvet runt munksjön påväg till Majsan och hennes mamma. Och det gjorde vi rätt i, för munksjön har nog aldrig varit så vacker som idag..(jag är ju lite av en rocksjön-lover)
Helt spegelblank och gnistrande. Och så krispigtdet var! Det knarrade under skorna, i vassen låg isen och i gräset var det fullt av frost. Mycket finare kan det nog inte bli. Särskillt inte runt munkan som jag bara förknippar med en viss odör och änder med gröna näbbar.

Sigge och Maja slogs om leksakerna och Malin bjöd på oopsies? stavades det så? Mycket goda små bröd!

Imorrn ska vi fira pappa Mattias, han blir hela 27 år!

Ha det så fint! /Kakmonstermamman


I väntan på Anna..

Gör jag mest ingenting och allt på samma gång! Det är märkligt vilket hejdundrandes simultanförmåga man får av små barn.

Jag kan tycka att jag inte har gjort ett smack när man samtidigt som man borstar tänderna städar badrummet. Lagar mat, torkar av skåpsluckor och städar kylen. Man lär sig bli så vansinnigt effektiv!

Fast det kan vara dumt också.. Det är svårt att koppla av och vara nöjd. Hålla sig till veckostädning är som att sätta mig i finkan! Även om jag skulle behöva hålla mig till det. Och vara nöjd.

Förresten, när blev det så galet kallt här i Jönköping!?! Vi var ute i förmiddags runt rocksjön och mitt ansikte höll på att dö av is-vindar! Jag kunde knappt ha ögonen öppna! Det blir toppamöss på nästa gång vill jag lova..

Det är ju inte så länge jag har haft bloggen, men det vore skoj o veta vilka som läser? För några stycken verkar det vara enligt statistiken. Jag är såå nyfiken, vilka är ni?

Nu ska jag tassa vidare så inte mini vaknar! Tjingeling!

Mini på 1:a advent.

RSS 2.0