2:a hand.

Min orkidé blommar! Min billiga andrahands sorterade rosa blomma blommar om.
Ganska länge trodde jag nog att den hade gett allt den kunde ge. För första blomningen höll i sig länge. Men så sakteliga kom det en helt ny stängel och där på 3 nya knoppar.


Kan det vara så att det är över?

Det verkar vara så. Båda pojkarna har varit bra sedan igår. Så nu har man varit med om den första magsjukan, och jag gissar att den kommer återkomma cirkus varje år. Plus lite annat smått och gott. Men det har jag tagit med i beräkningen innan Sigge kom.

Så nu ska det städas!

Tjipp!


-God dag Herr Magsjuka, sa stålmage-mamman med bister min...

Ja inte är det kul. Mattias blev dålig igår natt..uhh.. och efter det har Sigges mage inte varit bra. Men det är bara att gilla läget och tacka sin lyckliga stjärna att jag har fötts med en stålmage. Och för att hotta upp det hela lite så bestämde sig Sigges käkar för att slänga fram (om det vore så väl..) 2 nya tänder.. gnäll.

Jag brukar känna mig lite smålustig och knepig i kistan när resten av familjen har haft magsjuka. Men peppar peppar, så lyckas jag slippa bli dålig. Och nu hade det inte varit lätt om både jag och Mattias hade varit sjuka.

Det är så vansinnigt tråkigt att bara sitta inne och uggla.. dagarna blir så sega. Sigge blir rastlös (och jag med för den delen). Vad hittar man på? Känner ju inte direkt för att baka när det är basilusker i lägenheten.. det kanske är konstigt men jag har svårt för att laga mat och baka när någon har magsjuka. Det känns som om det blir besudlat på något vis...
Och inte blir det bättre av att barnkanalen har kapitulerat i huset!?

På lördag har Linda 25-årsfest, mycket kul!!

Förresten, har ni sett icas nya reklam, där som efterliknar gina-reklamen? Såå klockren! Hohoho.. särskillt när hon rullar bakom wok-grönsakerna! hehehe..

Nehepp.. nu ska jag återgå till att göra ingenting. Tjillevipp!

Nyfödd liten Sigge-bebis!

Idag är det Oskars födelsedag, hurra hurra hurra!

Denna söndagmorgon föddes lille Oskar, min vän Anna och Peters lille son. Sigge är glad (eller det är han väl inte, för han vet nog inte vad som har hänt, men ändå!) för att det blev en pojk! Annars är det mest flickor i gänget.
Vi hälsar dig välkommen till världen Oskar!

Helgen har varit fin. Busungen har fått sin andra dos vaccin. Lite rim är väll alltid trevligt..

I fredags hade vi fikaträff med Alva och hennes föräldrar. Och idag har vi varit på en hemlig spaning på ett hus som är till salu. Mer säger vi inte än.. Vi ska på visning inom kort!

Snart är det måndag och det betyder öppnis!

Igår kväll trixade jag ihop en lasagne som vi blev mycket nöjda med. Här kommer receptet.

SARAS SPENATLASAGNE

1kg fryst bladspenat
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk grön pesto
1 pkt fetaost i bit
2 tsk sambal oelek
1 brk krossade tomater
mycket svartpeppar
salladskrydda
riven ost
2pkt färska lasagneplattor

Först fräste jag lök och vitlök i smör. Tinade spenaten nästan helt. Men det gör inget om den inte är helt tinad. Där efter fräste jag med den.
Blanda krossade tomater sambal, pesto och peppar. Smula i fetaosten och smaka av med salladskryddan. Salta efter smak.

Börja med ett lager sås i botten av en gratängform. Varva sen med lasagneplattor. Det gick inte åt riktigt två pkt. Avsluta med ett lager sås och lite riven ost. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt stå till sig lite efteråt.

Smarrigt värre för skrala januarikassor!

Trevlig kväll! Kakmonstret och hennes kumpaner..



Vad blir det här näst? Korsstygn, småkakor och papiljotter?

Mattias ska till en kompis ikväll. Men ni ska ju inte tro att dom ses för att göra grabbiga saker. Nej för Mattias och hans vänner är inte som som män är i allmänhet.

Dom ska pussla.

Dom brukar ses för att lösa korsord.

Ska jag börja bli orolig att han håller på att långsamt förvandlas till en knypplande liten tant? Jag håller ut och blundar lite lätt för detta. Kastar lite skit under hans naglar, ger honom en skogshuggarskjorta och en prilla.

Vi tog en tur till "toddler" i förmiddags och köpte två par EBBE-tajts till Sigge.
Kvällen går i korvens tecken, det blir falukorv tillsammans med Alva och Anna!

Ha det fint!


Lycka är ballonger!

Sviterna efter helgens hårda festande är till Sigges fördel. Ballonger. ÖVERALLT. I varje liten vrå hittar man dom, alldeles stilla och redo för att bankas och bollas med.

Sigge är inte sen att ta sig en sving, men jag väntar på smällen. Så det är med skräckblandad förtjusning jag ser honom leka. Håller tummarna för att dom inte sprängs i hans hårda nypor.

Nu har vi äntligen varit på öppna förskolan, och vi fick mersmak. Så igår eftermiddag var det premiär och idag drog vi iväg till vätterstranden igen. Funderar på om vi ska gå imorrn igen, men kan man gå alla tre tillfällen? någon som vet?

Tjing tjing!



Psst.. kolla in snyggaste mössan, det syns inte så väl men det sitter en fin liten ficka framtill. Att märket är EBBE är såklart mycket viktigt! Älskade kusin Ebbe..

Vilket hejdundrandes partaj!

Att fira att man har nått halvvägs till 50 var ingen dum idé alls! För oj oj oj så trevligt det var!
Alla älskade fina vänner som hade tagit sig tid och rest hit till jönnet. Men kvällen gick alldeles för fort.. Och fort gick det minsann när jag och Sanna tyckte att det var en utmärkt idé att åka tuk-tuk från MQ till mc donalds för 20 kronor, haha! Men har man ont i fötterna så har man. Och är man dum nog att gå i klackar till krogen så är man. Och aldrig lär man sig.

Och vilken ribba dom satte på paketen! Shit! Sånna fina klappar så jag blev helt rörd! Green gate porslin som jag samlar på, green gate servetter, presentkort på atlantis spa, presentkort på gina & a6. Ljusstake, glaskulor, vackra blommor, smarrig tryffel, gamla trägalgar (jag ääälskar gamla galgar!) yankee candle, söta rosa små porslinsskedar, vackert halsband, smart disktrasehängare och kitschig trasa. Ja ni märker ju! Jag hoppas att jag inte har glömt något..

Jag är så lycklig över att ni finns. Att jag får vara er vän. Tack för en fantastisk kväll, you made my födelsedag!



Sigge och Mattias slapp höra alla gapflabb och höga tjut. Dom kalasade hos farmor och farfar.

Godkväll på er gott folk! /sara

Kväll.

Här går ugnen varm. Nu är donandet på hög nivå. Jag hinner inte så mycket när Sigge-bus-bebis är vaken, han vilar bara 1 gång på dagen nu mer.. och idag blev den vilan bara 1 timma.. puhh.. Hade önskat lite längre vila, men tyvärr väljer han ju det helt själv.
Så det blir till att fixa på eftermiddagen när Mattias kommit hem. Och nu är en hel del klart, imorrn ska det städas och fixas. För på lördag ska jag inte städa nåt, nada, zero! Då ska det bara njutas av en helt ledig dag i goda vänners lag!

Idag har söta fröken Anna varit här på en kopp kaffe. Pratat om ditt och datt och haft en trevlig förmiddag.
Nu ska vi slänga oss i soffan och titta på LOST!

Ha en härlig kväll, tudeluu!


Snoret går runt...

Så var det min tur att ha en snorig snok! Först Sigge, sen Mattias, sen Jag och nu Sigge också såklart.. Men det är inget som kommer hindra firandet i helgen.

Igår var vi på ett annat stammis-hak, Johans. Sigge och Nova tog varandra i handen och alla vi vuxna skulle ta några kort, så var mitt batteri slut.. så synd.

Tänkte tipsa om en jättebra barnklädesafär som heter Novas barnkammare och ligger brevid Bernards på väster, där säljer dom begagnade leksaker och kläder, men även nya. Vi fyndade en jättefin P.O.P tröja till Sigge för 50-lappen.
Endel kanske har svårt för använda saker, men vi miljökämpar tycker att det är toppen! Både för barn och natur. Mindre farliga ämnen kvar i kläderna och så spar vi lite på moder jord samtidigt.. (plus att man kan spara stora summor).

Idag har det inte varit mycket aktivitet för oss.. Så jag får väl göra ett ryck och plocka lite.

Tjingeling!


Det närmar sig med stormsteg.

Snart fyller jag 25, det firade vi lite för tidigt. I helgen var mina och Mattias föräldrar här på kalas. För på självaste födelsedagen så blir det nämligen fest! Tjoho! Så nu i veckan ska jag fixa och trixa lite inför detta.

Igår var vi på 8-månaderskontroll på bvc, och Sigge var klart godkänd! Han växer fint!
Vårat internet strular mycket.. hade jag vågat skulle jag slå den där lilla dosan väldigt väldigt hårt.. men jag antar att det faktiskt blir värre.. men det dröjer nog inte många dagar innan den får sig en tjottablängare så den får åka pling plong taxi!!

Idag ska vi få träffa Nova och hennes mamma, och Tina såklart ; )

Nu är julen officiellt utstädad.. så tomt.

Här är vår fina promenad till bvc. Ha det så fint!


Det är härligt att baka när det är kallt ute.

I förmiddags sov mina pojkar så sött efter en gråtfylld natt. Sigge har varit förkyld, haft feber och snuva. Så sömnen har varit knepig och alldeles för kort. Så då passade jag på att sno ihop Carolines supergoda och smidiga hälsobröd!

175 grader ca 1 timma

1/2 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl
1 1/4 dl linfrö
1 1/4 dl solrosfrö
(2 msk hackad madel)
2 1/2 tsk bikarbonat
ca 1 tsk salt
2 1/2 dl russin
9 dl filmjölk
3/4 dl sirap

Smörj två brödformar. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i russin, fil och sirap. Rör om väl. Häll i formarna, grädda längst ner i ca 1 timma.



Nu är Sigge vaken igen, sov gott i 1,5 timma, sen ledsen och vill I C K E sova.. Så då gosar vi i soffan alla tre och tittar på let´s dance. Busungen dansar på våra magar. Hopp hopp hopp... Ha det så fint!

Nu är dom äntligen hemma från dalarna!

Och idag ska vi promenera bort till torpa för att hälsa på hos majsan! Sigge har valt att gå upp klockan 5, jag har varit förskonad innan, men alla ska vi väl vara med om det..

Så jag är liiite seg, men glad ändå!

Dags att packa skötväskan och fixa i ordning sig. Ha det gött!

Nu är vardagen här igen.

Det var segt att gå upp idag. Har ju hunnit vänja mig vid att vi är två om dagarna nu när M har varit ledig.. Gett varandra sovmornar. Men men, det är bara att ta tag i vardagen och försöka få in någon sorts rutin igen. Tyvärr tappas den lätt när vi är hemma allihop.

Idag ska vi iväg och träffa Mona. På vårat hak. Malmborgs. Bästa stället om du frågar mig.. Frågar du någon yngre (kanske inte yngre) och hippare (defenitivt hippare) så svarar dom nog att det bara är tanter som går dit. Men det är ju så det ska vara, jag är en stolt kaffetant. Jag gillar kondis inte coffehouses.

Ett bra kondis ska:
1. Sälja en enkel ostfralla. (bagels för 50-lappen går bort som mammaledig)
2. Ha bakelser, cheesecakes i all ära, men vad slår en napoleon?
3. Kanske den viktigaste punkten. Vara barnvänligt, dvs. ha skötbord, micro och personal som inte har något emot att man råkar kladda, ta upp mycket plats och kanske låta endel.

Så Malmborgs, here we come!


Tänker på sommaren och drömmer mig bort!



Vem såg tolvslaget? räck upp en hand.

Nyårstalet hade precis startat, och jag är en av som som ALLTID ska höra nyårstalet. Vi tittade på Jan Malmsjö och klockan närmade sig tolv.

Helt plösligt brakar babyvakterna (både Sigges och Alvas) loss som två kulsprutor, smatter smatter smatter. I takt med raketerna.

Vi sprang fram och tillbaka för att kolla om det var våra småttingar elller om det var raketerna. Samtidigt som vi nån stanns mitt i allt tumult försökte skåla. Så där stod vi på var sitt håll. Mattias inne hos Sigge och firade in det nya året. Precis som det ska vara som småbarnsmamma. Och för första gången på många år missade jag nyårstalet. Men det var väntat.

Så för att stöka till det ytterligare så har Sigges käkar valt att ploppa fram inte bara en utan två tänder samtidigt. Och för er som inte har barn, eller som har barn som man inte märker av tandploppning, så kan jag berätta att i Sigges fall är detta myyyycket jobbigt. Gråt, stånk och stön. Jag vore förvånad om det finns någon på denna sidan stan som faktiskt kan sova.

För att komma tillbaka till nyårsafton så hade vi en jätterolig kväll. God mat och goda vänner. Plussa på lite TP på det så kan det inte bli annat än en succé. (förutom att jag inte lyckades pricka in en enda liten tårtbit i min spelpjäs).

Idag har vi gått runt och varit gnälliga och trötta. Vi hoppas på en bättre natt, trots att vi glömde ge lille alvedon innan ha la sig..uhhh..

Tjingeling och sov så gott!

RSS 2.0