Och vad vet du om gryningen? Förrän du mött varje morgon med sömnlösa ögon...

Dom två sista nätterna har skrutten sovit som en prins. I natt är hans första natt i sitt alldeles egna rum. Aj vad det känns svårt i mitt ömma mamma-hjärta.

Dom två senaste veckorna har han haft hela sovrummet för sig själv och vi har sovit i gästsängen. Så nu var det dags. Han verkar än så länge tycka att det funkar hur bra som helst. Men så är ju klockan bara tjugo över sju.

Idag har vi varit på stadens badhus. Hur trevligt som helst! Sigge njöt i fulla drag.
Nu är Mattias och pusslar igen. Och för att det var lördag bad han mig att köpa wienerbröd som dom skulle ha till pusslet. Jag har blivit allt för luttrad med detta tanteri
märker jag...

Ha en trevlig kväll!


Hatt-fnatt 2

Som sagt så spann vi vidare på vår hatt-frossa! Sigge valde den påve-liknande blöjan. Ett mycket bra val. Kan även funka som stjärngosse-strut tyckte Mattias.

Trevlig helg!


Hatt-fnatt!

Jag och Sigge smider planer om en hatt-affär. För när vi är på vårt allra bästa humör kommer huvudbonaderna fram. Och vi älskar det! Igår blev det byxa, en lätt sak att bära, men den sitter som gjutet på hjässan!

Visst är vi otroligt fashionabla och snygga? Jag och Sigge tror att byxa är den nya kepsen. In i det nya deceniet tar vi med våra kreationer. Byxa, handduk och burk. Håll utkik, snart i en barnfamilj nära dig!

Dagen bjuder på träff med våra älsklingar Anna & Alva. Hej hopp!


Paus.

I går på öppna förskolan slog vi följe med två andra stadsmammor. Och vi bestämde genast oss för att ses igen. Så idag har vi varit på dejt med lilla Edith och busungen Ludde. Roligt var det!

Paus är ett välkänt mamma-hak här i stan, innan vi gick där ifrån var det nog nästan 10 vagnar parkerade lite här och var...

Mattias hade namnsdag igår, varken han eller jag kom ihåg det. Men hans mamma är noga med namnsdagsfirande och kom med finfina paket! Frukt i mängder och en tallrik.




Tjingeling!

Så. Himla. Tråkigt.

Känner mig mer instängd än om jag hade skakat galler. Snön gör det omöjligt att dra runt på vagnen. Det går väll att pulsa fram, men inga trottoarer är skottade. Och att gå mitt i vägen bland bussar och bilar känns inte som ett alternativ med Sigge.

Så om någon har det lika tråkigt som vi, fast slipper åka barnvagn så är ni hjärtligt välkomna hit på besök.


Är man förvånad?

Jag är inte förvånad att himlen väljer att vräka ner ton med snö. Jag har nästan slutat tro att det någonsin kommer vara annat än vinter. Jag är till och med lite orolig att det är is-tid på gång.. men bara lite. Okej jag kanske ligger och grubblar på nätterna över vad jag ska skaffa till "katastrofförrådet". Blöjor, ved till öppna spisen, konserver.. Det kanske är överdrivet. Men vem är det ni kommer fråga om blöjor om leveranserna slutat komma?!?

Mattias är oberörd. Irriterande oberörd. Medan jag hoppar runt från fönster till fönster och tittar om någon bil har kört fast.

Men jag trotsar min rädsla och tar bussen till A6. För ikväll är det Annas födelsedagsparty! Bara att införskaffa två tennisraket så tar jag mig nog bort till väster ska ni se!

Förresten, varför slutade vi någonsin använda uttrycket "sure balla bacon?!"? Det är dags att ta det i bruk igen!

Hej hopp! /Sara, 3e snödrivan till höger.




Sigge hissar och dissar!

Sigge hissar:
  • Promenaden och mellis-stunden med Tilde igår
  • Måttband
  • Tidningar
  • Frukt
Sigge dissar:
  • Blodpudding
  • Majskrokar (vem kunde ana?)
  • Nya tänder
  • Leksaker (allt som inte är utformat för barn är mycket mer intressant!)


Sopskyffel är ett mycket underskattat redskap! Hej hopp!

Nynosad och alldeles underbar.

Han var precis lika fin som jag hade trott. Lugn som en filbunke och söt som socker. Oskar är en riktig gobit!


Ikväll ska jag få titta och nosa på en plutt-unge!

Jag och Tina ska ut till Anna & Oskar och inspektera den lille gullungen! Att det var segt och en aning gnälligt igår var inte så konstigt.
Sigges tänder ploppar fram snabbare än finnar i tonåren. Han har fått 3 nya sen i fredags kväll. Den sista hittade Mattias igår.

Men en liten promenad blev det, vi tittade på kaj-flocken i rådhusparken och lyckades missa uppståndelsen vid hamnen. Tur att vi valde att inte ta den vägen. Undrar hur man reagerar om man ser en människa i isen?

Idag får jag och herrn finbesök av en av Annorna.



Det är nått visst med skinkost...

Sigge blir fullkomligt galen när han får syn på förpackningen. Under tiden man förbereder en smörgås till honom skriker han korta stötiga läten, ugnefär såhär: Hö hö hö hö hö hö....
Viftar med armar och ben och hoppar samtidigt upp och ned. Känner man sig stressad? Ja en aning.
Helst av allt skulle han ta alla smörgåsbitarna i munnen samtidigt. Men det går ju inte såklart.
Så vi får sitta där, studsandes, hö-höandes och viftandes tills alla bitar är slut.
Sigge älskar skinkost.

Igår var det ju alla hjärtans dag. Vi firade inte så stort, men lite smått. Mattias fick en tandborste som klickar om man borstar för hårt. Jag fick öronproppar (kan inte sova utan öronproppar, om jag inte sover närmst Sigge förstås.) Och Sigge fick en haklapp och napphållare av mig. Och ett paket skinkost av Mattias. Inte det vanliga rosor och choklad här inte. Vi satsar på funktionellt alabama!
Vi tog en tur till ikea. Köpte tyg till kökssoffan och annat krimskrams, vi måste ju barnsäkra stället, fastän det verkar som att det kan vänta ett x antal månader till. Sigge är rätt nöjd där han sitter.

Idag är det segt. Hoppas ni har det mindre segt!





Mona är så händig!

Titta vilken piffig sjal hon har gjort. Sidenband är min favorit. Sen är hon (som alla borde vara) en kvinnokämpe. Så på vår köksvägg hänger den här slagkraftiga dammtras-tavlan! [Inget flickebarn hittills har fötts med en dammtrasa i handen] Tack Mona!


Alla älskar pärlor.

Sigge poserar i pärlor av trä.




Kaffe

Kaffe är det bästa jag vet! Hela proceduren gör mig glad. Skopa upp i filtret, höra hur bryggaren puttrar. Se hur fint det ryker i koppen (kollar man i motljus är det otroligt vackert!) och första smutten! Underbart!

När Sigge vilar på förmiddagen laddar jag alltid igång bryggaren. Sen är det hopp in i duschen och när man har hunnit ut är kaffet färdigt!

Igår träffade vi Tina, Kicki och Kickis dotter Nova. Det var så trevligt så! Egentligen skulle vi iväg och kika på den nya lillkillen Oskar, men jag hade så ont i halsen igår, så vi tog det säkra före det osäkra och sköt på besöket.
Idag kommer Mona och Jenny hit =)
Snacka om att man får sommarkänslor när det är såhär vackert väder! Jag längtar efter att snöra på mig conversen och dra till parken och gunga med Sigge. Gå sent genom stan. Det är nått visst med sommarljuset. Kunna trippa fram i klackar. Och cykla!
Att få ha skruttungen där bak och den fina cykelkorgen fram. Vad jag längtar!


Vinter

En härlig helg är över. Och snart är det öppnis-dax! Fullspäckad dag (som vanligt..) hem och vända, för sen är det del 2 i HLR-kursen.

Igår vankades det böngryta. Härligt värmande och god. Det är lite kul det här med bönor... Det har blivit en riktig inne-grej. Vadå?! Bönor åt vi väl på eldslandet för en evighet sedan! Medan popparna åt sina veggoburgare. ; )

Punk-gryta:
Lök
Krossade tomater
Bönor, kikärtor, linser.. ja man tager vad man haver.
Kryddor
Vitlök
Lite smått och gott vad man kan skrapa fram.. en bit paprika, lite fetaost. Ja ni hajjar!

Låt puttra ihop och servera med ex. matvete, couscous, bulgur... Bättre blir det knappast! Och Eldslandet..Mmm Eldslandet!


Jönköping är vackert i snön.


Familjeträff coming up!

Efter några nätter på egen hand, och med det ganska lite sömn så var det fullkomligt underbart att få sova! Öronpropparna i och sen bara flyta iväg. Ohoj!
Sigge och Mattias ligger och vilar, så då passar jag på att inta kaffebryggaren och laptopen.

På dagens schema står det lunchdejt med Alva & Maja med föräldrar. Det brukar vara en mycket trevlig företeelse med moselimos av majskrok, bankelibank och höga glädjetjut!

Vi tittade på "Solsidan" igår. Det är fullkomligt fenomenalt! När mammorna sitter i parken och ska mata sina småttingar med hemlagade ekologiska puréer. Och stackars icke-perfekta mamman som har burkmat, BURKMAT!!! Att någon vill ge sitt barn burkmat!?!
Den fångar precis känslan man har som mamma. När man sitter där med sin burk medan mamman mitt över langar upp hemkokta puréer. Hon tror att det inte syns, men hennes blick talar om precis vad hon tycker om icke-hemlagad mat. (Det är mycket prestige i mamma-sverige. Höga mål att nå upp till.) Men vad bryr jag mig om det? Inte ett ruttet bananskal!

Sigge-spågumma läser moster Emmas händer. Tjohej!



"Maj-Björn"

Nu har vi färdats över stock och sten. Genom Mörka skogar och på supertrista E4an. Och till sist nådde vi älskade Jönköping!

Sigge har återförenats med Gullan (hans elektriska gås) och med sin älskade pappa såklart!

Nu blir det en vagn-tur i staden. Ikväll är det som alla vet fredagkväll (liiite överreklamerat i media för min smak).  För oss betyder det kyckling! Vår glada barndoms kyckling-fredag är återvunnen!

Här kommer en bild på Sigge A.K.A "Maj-Björn", Ha en fin kväll!




Kiss i munnen och ha det bra, ligga naken och fundera.

I Reftele står kakelugnen och ångar. Det är varmare än i en finsk bastu..phuu. Men då passar lillmen nakenfis på att lufta rumpen.

Mitt i luftandet och lekandet känner jag att det helt appropå ingenting smakar salt. Ja han har kissat mig rakt i munnen! Utan att jag såg det hända.. Haha! Men man har ju lärt sig att leva under ganska ändrade former dom senaste 9 månaderna.
   Slutat att bli upprörd över att man har en liten kräkfläck här och var. Någon välmosad majskrok som etsat sig fast i baken på jeansen får hänga och dingla.
   Gröten i hårtopparna funkar finfint som ett billigare alternativ till vax. Och för att inte tala om dessa blöta pussar man får. Vem behöver fuktkräm då? Dessutom med doft av fiskbulle..Det ni!

Nu är det sista kvällen här i Reftele. Om det inte blir mer snökaos såklart. Det är lite vemodigt.
Vi saknar dig pappa Mattias!

God kväll!

Om det händer...

Jag och Anna var på första hjälpen-kurs, som röda korset håller, igår. Helst av allt vill jag inte ens tänka tanken att det skulle hända oss eller någon annan nått. Men verkligheten är en annan. Hur som helst var den jättebra, och nu är etapp 1 av 2 avklarad.

Snart brummar jag och Sigge iväg. Lugnt som bara den!

Kram kram!


Ny vecka.

I lördags var det lek-dag på bibblan här i stan. Tyvärr missade vi att det var teater för bebisar, lite snöpligt. Men Sigge hade skoj ändå. Kastade boll och kikade på andra barn, provade roliga hattar och lunchade.
På kvällen var det dags för Lindas 25års fest. Mycket roligt! Igår var man ju då en aning seg..

Vi tog en tur till Trånghalla. Sen har det varit en lååång natt. Tyvärr inte med så mycket sömn. Det var "min" natt, så Mattias fick sova ostört. Sigge tyckte att något var lite si sådär och gnällde. Men jag vet ju i allafall att jag får sova hela kommande natt. Oh la la!

Mycket på agendan, snart är det öppna förskolan. Hem. Iväg till, tada! öppna förskolan ikväll för första hjälpen-kurs. Packa packa. Och imorrn åker jag och Sigge till Reftele. Sen blir vi där tills helgen kommer.

Nu måste jag skynda mig! hej hej!


RSS 2.0